Vállalati tréningek

Tréningek co-tréner bevonásával a következő témákban: stressz- és konfliktuskezelés, kommunikáció, önismeret, csapatépítés.

A tréning módszer kialakulásában a szociológia, szociálpszichológia, a korai csoportpszichoterápiás próbálkozások nagyban segítettek. […] A tréning-módszer alapjául szolgáló tapasztalati tanulás atyja Kurt Hahn, aki a személyiségfejlesztés folyamatában az aktív tapasztalatszerzésen alapuló tanulásra helyezte a hangsúlyt az elméleti tudás megszerzése helyett. […]A tréningmódszer népszerűségének csúcsát a 80-as években érte el, amikor az USA-ban országos tréningmozgalmak indultak el különböző célcsoportoknak kikiáltva az egyetlen jónak és igaznak vélt módszert. […]Mi is a tréning alapja? A tapasztalati tanulás! De hogyan? Ezt a folyamatot – mint ismeretes – David Kolb kiválóan leírta, amely szerint a valódi viselkedésváltozásra csak saját tapasztalatainkon keresztül tehetünk szert! A tapasztalati tanulás folyamatát négy szakaszra bontotta, mely ma is modellként szolgál a tréningeken a készségek fejlesztésére, a viselkedések és szokások megváltoztatására! Idézzük fel – csak címszavakban – mi is az a négy szakasz? 1. a konkrét tapasztalat és cselekvés szakasza 2. a megfigyelés és értékelés szakasza 3. az absztrakció és fogalomalkotás szakasza 4. majd a tanultak kipróbálásának szakasza. A tapasztalati tanulást akkor éri el valaki, ha felismeri, hogy a megtanult magatartásokat, cselekvéseket, milyen különböző szituációkban tudja hasznosítani.
(Forintos, 2006).

Tréningek díja

Személyre szabott árakon vállaljuk vállalati tréningek tartását. A pontos végösszeg a témától, a tréning hosszúságától, a co-trénertől és a felmerülő költségektől függ.